Home » Auto schoonmaak tips

Handige tips voor het schoonmaken van je auto

9 January 2012 12 Comments

Je auto schoonmaken kan een vervelende klus zijn maar het is wel noodzakelijk dat je dit regelmatig doet.
We eten, roken, drinken, snoepen namelijk wat af in de auto en dat zorgt er voor dat de gemiddelde auto een stuk onhygiënischer is dan een gemiddeld toilet.

Schoonmaken dus! Maar hoe??

We geven hieronder een aantal tips die je moeten helpen om je auto weer piekfijn op de oprit te krijgen, lees, huiver en trek je schoonmaakschort alvast maar aan, want hier komen ze:

Gebruik een tandenborstel en/of een kwast om de lastige en diepe plekken te reinigen.

Heb je moeite om de vloermatten schoon te krijgen? Gebruik een stevige borstel in combinatie met de stofzuiger.

Gordels maak je schoon met biotex, water en een borstel. Wel even goed drogen met een doek! Gebruik geen aggressieve schoonmaak materialen, deze kunnen het materiaal verzwakken, dat is niet goed voor de veiligheid.

De meest smerige plekken in de auto zijn de plekken die je aanraakt en waar je het meeste zit. Je stuur, gordel, pook en je deurpaneel. Ook de bestuurdersstoel wordt regelmatig gebruikt. Pak deze plekken dus ook vaker aan en zorg dat de bacterien geen kans krijgen om zich te ontwikkelen.

Ben je gestopt met roken en ruikt je auto naar een smeulende asbak? Laat dan een ozon behandeling doen. Kost wat geld..maar je rookt tenminste niet (meer).

Pas op met het gebruik van aggressieve middelen, deze meeste componenten van je auto zijn niet van de allerbeste kwaliteit, je wilt het natuurlijk niet erger maken dan het is.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.