Home » Aanschaffen van auto, Headline

Je tweedehands auto voorbereiden voor de verkoop

11 June 2010 73,438 views 16 Comments

In deze financiele lastige periode waarin we zitten ligt de verkoop van nieuwe auto’s op een laag pitje, de gebruikte auto’s markt blijft echter wel zeer actief.
Je kan je auto succesvol verkopen als je de tips in dit artikel opvolgt.

Wanneer het tijd wordt om je auto te verkopen verwacht dan niet dat iedereen het pareltje herkend onder het stof, de viezigheid en het achterstallig onderhoud. Het is een feit dat de meeste gebruikte auto kopers afknappen op bende en viezigheid, of auto’s die direct onderhoud nodig hebben of waar onderdelen van vervangen moeten worden.
De meeste kopers willen geen hobby auto of gelijk met het sop aan de gang moeten als ze net een grote aanschaf hebben gedaan. Dat is de taak voor de verkoper. Jouw taak dus!

De koper verwacht een auto die 100% in orde is en er opgelapt uit ziet en waarmee ze direct op pad kunnen. Is dat niet het geval dan zullen de meeste mensen afknappen en op zoek gaan naar een ander. In het kort is het dus noodzakelijk, voor een succesvolle verkoop, dat de auto tip top in orde is, de allerschoonste die maar te koop is.

Je auto voorbereiden voor de verkoop
Het beste moment om je auto voor te bereiden op de verkoop is de dag dat je de sleutels krijgt. Dat is misschien een tip waar je nu niet veel aan hebt maar laat dat een tip zijn voor je volgende auto.

  • Bewaar alle keuringsrapporten en reparatiebonnen bij je autopapieren, zodat je van je auto een ‘dossier’  hebt als je deze wilt verkopen.
  • Laat het onderhoud op tijd uitvoeren zodat je je auto in “uitmuntende staat”  kunt verkopen. Als je nalatig bent in het onderhoud dan zal je dat merken bij de verkoop.
  • Rijd met je auto alsof deze te koop staat. Dat betekend niet dat je de auto moet vertroetelen (tenzij je dat wilt). Het betekend dat je de auto netjes, gewassen en beschermd houdt. En geef de auto het geplande onderhoud. Het helpt ook als je je auto met respect behandeld tijdens het rijden en inparkeren.

Wanneer de tijd gekomen is om je auto te verkopen, dan houdt de voorbereiding niets anders in dan de auto in de staat brengen die de kopers verwachting overtreft. Als je deze verwachting niet waar kunt maken dan zal je de auto niet verkopen. Aan de andere kant, als je auto wel piekfijn in orde is dan is het makkelijker om deze onder de aandacht te brengen, sneller te verkopen en zal je er een hogere prijs voor krijgen.

Denk als een koper
Je auto voorbereiden op de verkoop is eigenlijk heel simpel; je moet gewoon denken als de koper. De kopers van een tweedehands auto willen waar voor hun geld, dus ze willen een auto die er verzorgd uit ziet en goed onderhouden is.

De snelste methode  om een koper te imponeren is om de auto perfect voor de dag te brengen, inclusief onderhoudsverleden, originele sleutels en onderhoudsboekjes. Zo simpel is het!

Bepaal vooraf de waarde van je auto
Het is belangrijk om op de hoogte te zijn hoe kopers hun uiterste aanschafprijs bepalen.
Dit doen zij vaak door vooraf informatie op te vragen via internet. Het verschil in prijs tussen vergelijkbare auto’s kan zo oplopen tot 800-1000 euro (afhankelijk van merk, leeftijd en staat). Het loont dus om 100 euro extra uit te geven om 1000 euro meer te ontvangen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.