Home » Headline

Tips voor het kopen van een auto

21 March 2010 No Comment

Waarom zou je over energieverbruik nadenken bij de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto? Een gedegen vooronderzoek over dit onderwerp kan je over een langere tijd flink veel geld besparen.

De meeste kopers kijken namelijk alleen naar het bedrag dat besteed kan worden wanneer we op zoek zijn naar een auto. Maar als de auto een hoog benzine verbruik heeft, dan kan dat flinke gevolgen hebben voor de financiele huishouding, zeker over de langere tijd!

Dus, ben je op zoek naar een auto, denk energiezuinig!

Voordat je op weg gaat naar de officiële dealers, neem ook uitgebreid de tijd om op de particuliere markt te shoppen, gebruik dan wat tijd om te vergelijken. Weet van te voren wat je zoekt.

Bedenk van te voren naar wat voor auto je op zoekt bent, hierdoor zal je niet met een aanschaf komen te zitten waar je later wellicht spijt van krijgt.
Ben je op zoek naar een compacte auto? Een zuinige auto of een gezinswagen. Is het alleen voor woon-werk verkeer, een sportauto of slechts alleen voor de boodschappen? Kies een auto op het gebruik.

Ook het verbruik van de auto is een belangrijk gegeven, hiermee kan je berekenen wat de auto je maandelijks zal gaan kosten. Als je de keuze hebt tussen een sportuitvoering met een verbruik van 1 op 12 en een gewoon model dat een verbruik kent van 1 op 20 welke beiden in dezelfde prijscategorie vallen dan is het verstandig om te kiezen voor het gewone model.

Als je 20.000 kilometer op jaarbasis rijdt met een kostprijs van 2 euro 20 per liter dan…

Ook de afweging om een hybride auto te kopen. De initiele kosten zijn hoger maar deze investering zal zich ruimschoots terugbetalen in de loop der jaren.

Bedenk ook goed of de auto past bij je gebruik, een snelle sportwagen is heel stoer en je maakt er ongetwijfeld de blits mee maar als het je primaire auto is en het voornamelijk gebruikt om naar je werk te rijden en de boodschappen mee te doen, dan weegt het extra verbruik niet meer op tegen het gebruik. Een kleinere auto met een laag verbruik is dan wat je nodig hebt.

Als je lange afstanden rijdt dan is het extra belangrijk dat je let op de kilometer stand. Natuurlijk rijden de auto’s veel langer door dan vroeger maar het is een oud gegeven; des te hoger de kilometer stand, des te hoger de onderhoudskosten. Het kan dan een stuk voordeliger zijn om een auto uit te zoeken in een goedkoper segment maar met een laag verbruik en een lage kilometerstand.

Voordat je een occasion aanschaft, zorg er dan voor dat de auto gecontroleerd is door een erkende vakman. Dit kost je initieel wat geld maar hiermee voorkom je wel dat je een auto koopt met verborgen gebreken en dus een hoop teleurstelling en kosten achteraf.

Leave your response!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.